Twigt GrafiMedia B.V. Twigt GrafiMedia B.V.

Twigt GrafiMedia B.V.

Kasten voor de Historische Vereniging

02/Feb/2021

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Twigt onlangs verhuisd: van Moordrecht naar Rotterdam. En je weet ook: verhuizen is opruimen. Nou dat hebben we gedaan: een container vol archief hebben we aan de recycler meegegeven. En toen bleven de lege kasten over...

Tja. Kasten. In prima staat hoor, en van uitstekende kwaliteit. Maar - in deze tijd van digitalisering - niet meer nodig in ons nieuwe kantoor, waar we ons best doen om met een minimum aan ballast ons werk in te richten.

De Historische Vereniging Vlaardingen zet zich al meer dan 50 jaar in voor het behoud van het cultureel en industrieel erfgoed van de voormalige Haringstad. Een vereniging met een rijk vrijwilligersbestand, vele prachtige publicaties, interessante lezingen, maar een vereninging zónder clubhuis. Tot voor kort dan.

Onlangs kreeg de HVV de sleutel van de historische Waag. Misschien wel het oudste gebouw van de stad, genesteld tegen de buitenmuur van de Grote Kerk. Een mooie plek, maar wat kaal.

HVV_4.jpg

Die kasten had Twigt op Marktplaats kunnen zetten, of laten afvoeren natuurlijk. Je snapt: we hebben tegen de HVV gezegd: "Kom kijken en neem mee wat je nodig hebt." Inmiddels is het clubhuis van de vereniging gevuld met meubilair van Twigt, en is het meubilair gevuld met historische Tijd-Schriften en Jaarboeken, historische prenten en publicaties. Een mooie plek waar de HVV - zodra dat corona-technisch weer mag - vele bezoekers hoopt te ontvangen.

HVV_5.jpgHVV_6.jpg

En zo waren de Historische Vereniging Vlaardingen en Twigt GrafiMedia lekker circulair bezig met elkaar. 

Meer nieuws