Twigt GrafiMedia B.V. Twigt GrafiMedia B.V.

Twigt GrafiMedia B.V.

Een samenwerking om in te lijsten...

In een co-productie komen de mooiste projecten tot leven...

De samenwerking tussen het Rotterdamse creatief bureau Studio Fraaj en Twigt Grafimedia bestaat al lang en is gebaseerd op wederzijdse bewondering en vertrouwen. Studio Fraaj levert de creatieve uitbarsting, het idee; Twigt levert de grafische begeleiding, het product.

Studio Fraaj mocht voor Thieme Meulenhoff een concept bedenken om de collectie van het Rijksmuseum op een aansprekende wijze te presenteren in het basisschoollokaal. Dat concept kwam er, in de vorm van een interactieve app: Blanco. En er kwam een magazine, ter ere van het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na het overlijden van de legendarische kunstenaar.

deur dicht

Een magazine ter ere van Rembrandt, ga er maar aan staan... Twigt mocht de grafische productie verzorgen. En daar waar de oude meester al bezig was met kleurmanagement - in zijn tijd kwam schilderverf op kleur door lijnzaad- of walnootolie te mengen met onder andere rode luizen, fijn gemalen glas, ei of verbrande dierenbotten - mochten wij niet achterblijven. De eeuwenoude meesterwerken moeten zo natuurgetrouw als mogelijk worden weergegeven op papier. Dus ook bij ons moeten de kleuren, de helderheid en het contrast kloppen. Al komt onze drukinkt gewoon uit een potje....

Onze samenwerking met de mensen van Fraaj is er eentje om in te lijsten. Soms hectisch, niet zelden in een uitdagende tijdsklem, maar altijd met een aansprekend resultaat, trotse gezichten en blije opdrachtgevers.