Twigt GrafiMedia B.V. Twigt GrafiMedia B.V.

Twigt GrafiMedia B.V.

Stromingen - vakblad voor hydrologen

Onder alle digitale content die dagelijks over ons wordt uitgestort, zijn er in Nederland nog genoeg verenigingen die vasthouden aan het traditionele vakblad op papier. Zo mag Twigt voor de Nederlandse Hydrologische Vereniging al jarenlag het vakblad Stromingen verzorgen.  

Een hydroloog houdt zich bezig met de waterkringloop. Die kringloop begint zodra een regendruppel de grond raakt. Die regendruppel komt vervolgens in een stroom terecht, hetzij in sloten of rivieren, hetzij in grondwater. Interessante materie: hoeveel water wordt er afgevoerd door drainage, hoeveel water trekt de bodem in en is er beschikbaar voor bijvoorbeeld landbouwgewassen. Een bijzondere wetenschap.

Niet verbazingwekkend dus dat het vakblad van de NHV 'Stromingen' heet. Het verschijnt vier keer per jaar en is een gewaardeerde aanvulling op alle digitale content die de website van de NHV biedt.

20210706_123056.jpg

Twigt GrafiMedia verzorgt niet alleen het drukwerk, maar is ook verantwoordelijk voor de opmaak en vormgeving. Dat is geen eenvoudige klus, want het magazine is rijkelijk gevuld met grafieken, stroomdiagrammen en landkaarten. Tenslotte is ook de verzending in goede handen bij Twigt: niet alleen binnen Nederland, maar ook naar Nederlandse hydrologen in den vreemde, tot in Australië aan toe.